Aktuelt

Influenzavaccine varetages i år ikke af praktiserende læger.

Planen er, at efterårets vaccinationsindsats mod både covid-19 og influenza sættes i gang den 1. oktober. 

De fem regioner og Sundhedsstyrelsen er aktuelt ved at planlægge, hvordan udrulningen af efterårets vaccinationsindsats skal forløbe.

Hvor man kan blive vaccineret, hvordan man kan bestille sine vaccinationer og hvem der skal vaccinere vil derfor blive meldt ud på et senere tidspunkt.

Det ligger dog fast, at alle borgere på 65 år og derover vil modtage en invitation til vaccination via Digital Post eller via et fysisk brev med information om, hvor og hvordan de kan blive vaccineret. 

BLODPRØVER/VACCINATIONER UDEN TIDSBESTILLING

Fra januar 2023 vil der være åbent for blodprøver uden tidsbestilling hver onsdag og torsdag fra kl. 8 til 12.

Lægernes ferie / kursusdage

Lisbeth Kruse Christiansen er på kursus fra den 11.09. til den 15.09.23.

Lise Lotte Viby og Søren Lücking er på kursus den 20. og 21.09.23.

Klinikken lukker kl. 12 den 28.09.23.

Lise Lotte Viby og Søren Lücking er på kursus den 09.11.23.

Lise Lotte Viby er på kursus den 22.11.23.

Klinikken holder juleferie den 27., 28. og 29.12.23.

Medicinkortet

I appen Medicinkortet får du overblik over dine aktuelle og afsluttede medicinordinationer. Du kan se dine recepter, og hvor mange udleveringer du har tilbage, og du har mulighed for at anmode din læge om receptfornyelse. Hvis du har børn under 15 år, kan du også se deres medicinkort. Download appen:

Medicinkortet - sundhed.dk

Regler ved fornyelser af recepter på vanedannende medicin: 

Ved fornyelse af recepter på vanedannende medicin skal man møde op til receptfornyelse hver gang. Baggrunden er at Styrelsen for patiensikkerhed har lavet en retningslinie som siger vi skal gøre det, men helt klart også at det giver god faglig mening, da vi kan sikre at der ikke sker misbrug og at folk ikke unødigt bliver overdoseret.

Det er derfor ikke muligt at få udskrevet disse lægemidler elektronisk eller per telefon.

Det gælder sovepiller(fx imovane, stilnoct mm), stærke smertestillende (morfin, oxycontin, oxynorm, tramadol, dolol, nobligan, doltard, palexia, kodein mm), beroligende(fx oxabenz, oxazepam, stesolid, hexalid mm) og ADHD medicin(ritalin, strattera mm)

Vi har ændret det til at der nu er tidsbestilling hos vores sygeplejersker til fornyelse.Ring ned til sekretæren for at booke tid til fornyelse, såfremt du mangler medicin.

Ud over fremmødet til fornyelse af recepter, så skal alle brugere af ovennævnte have en årskontrol hos læge, hvor der tages stilling til videre brug, forsøg på nedtrapning mv.

Vi er enige med Styrelsen for Patientsikkerhed i at det er yderst fornuftigt at have fokus på patienter som bruger vanedannende medicin. Der er sandsynligvis en del som godt kan trappes ud af disse typer medicin. Megen forskning viser at man faktisk ikke får flere smerter ved at blive trappet ud af stærkt smertestillende medicin, men til gengæld kan slippe for bivirkninger til medicinen.

Man må IKKE køre bil på hurtigt-virkende morfin- eller morfinlignende præparater som fx oxynorm, tramadol, dolol, kodein mm. eller benzodiazepiner(beroligende). Der findes grænser for hvornår man må køre bil på depotpræparaterne.

Tilbud om gratis vaccine mod lungebetændelse er igen blevet forlænget.

Dette inkluderer svejsere med kontinuerlig erhvervsmæssig risiko samt personer under 65 år med kronisk sygdom, herunder diabetes mellitus samt nyre-, lever-, lunge- og hjertesygdom.

ER blevet forlænget, så tilbuddet udløber 31. decembet 2022!

infografik-vaccination-af-borgere-med-hoj-risiko-for-pneumokoksygdom.pdf (ssi.dk)

Kighostevaccination af gravide

Gravide vaccineres ved 2. svangerskabsundersøgelse svarende til 25. graviditetsuge. (kan også gives svt 3. svangreundersøgelse i uge 32). Kan gives indtil en uge før termin.

Dette giver ekstra antistofdannelse, så den nyfødte får en god beskyttelse mod kighoste ved amning. Det er således primært for at beskytte barnet i den første tid at mor vaccineres.

Forsinkelser

Forsinkelser; Hvis man kommer mere end 10 min for sent til aftalt tid, så forbeholder vi os retten til at bede om at der bookes en ny tid.