Receptfornyelse

Receptfornyelse

  • Du kan forny dine recepter via denne hjemmeside – under menupunktet selvbetjening. Ekspeditionstiden er op til 2 dage. Du skal være oprettet som bruger før du kan bruge denne funktion.
  • Du kan også ringe på 86129533 mellem kl. 08.00 – 12.15 og kl. 12.45- 14.00.

Bemærk at receptfornyelse på stærkt smertestillende medicin, sove-eller nervemedicin samt beroligende medicin ikke kan bestilles via hjemmesiden.

Regler ved fornyelser af recepter på vanedannede medicin: 

Der er ikke længere fornyelse af medicin per telefon. FREMMØDE fra 1. juni 2021 igen! NYT nu med tidsbestilling!

Ved fornyelse af recepter på vanedannende medicin skal man møde op til receptfornyelse hver gang. Baggrunden er at Sundhedsstyrelsen og embedslægerne har lavet en retningslinie som siger vi skal gøre det, men helt klart også at det giver god faglig mening, da vi kan sikre at der ikke sker misbrug og at folk ikke unødigt bliver overdoseret.

Det er derfor ikke muligt at få udskrevet disse lægemidler elektronisk eller per telefon.

Det gælder sovepiller(fx imovane, stilnoct mm), stærke smertestillende (morfin, oxycontin, oxynorm, tramadol, dolol, nobligan, doltard, palexia, kodein mm), beroligende(fx oxabenz, oxazepam, stesolid, hexalid mm) og ADHD medicin(ritalin, strattera mm)

Vi har ændret det til at det nu er tidsbestilling hos vores sygeplejersker til fornyelse efter aftale med lægen. Ring ned til sekretæren for at booke tid til fornyelse, såfremt du mangler medicin.

Ud over fremmødet til fornyelse af recepter, så skal alle brugere af ovennævnte have en årskontrol hos læge, hvor der tages stilling til videre brug, forsøg på nedtrapning mv.

Vi er enige med Sundhedsstyrelsen i at det er yderst fornuftigt at have fokus på patienter som bruger vanedannende medicin. Der er sandsynligvis en del som godt kan trappes ud af disse typer medicin. Megen forskning viser at man faktisk ikke får flere smerter ved at blive trappet ud af stærkt smertestillende medicin, men til gengæld kan slippe for bivirkninger til medicinen.

Man må IKKE køre bil på hurtigt-virkende morfin- eller morfinlignende præparater som fx oxynorm, tramadol, dolol, kodein mm. eller benzodiazepiner(beroligende). Der findes grænser for hvornår man må køre bil på depotpræparaterne.